Přinášíme nápady. Sdílíme zkušenosti.

Heterogenní třída? Různorodí žáci? Vnitřní diferenciace!

icon
1.11.2017 v 10:10 hod.

icon
Kaiserštejnský palác, Malostranské nám. 37/23, 110 00 Malá Strana


icon
25 z 25


Heterogenní třída? Různorodí žáci? Vnitřní diferenciace!
Téměř žádnou školní třídu nemůžeme označit za homogenní – spojení žákyň a žáků s jejich individuálními učebními potřebami je výzva, před kterou je postavena většina pedagogů. Cesta, která se nabízí pro to, aby pedagog zohledňoval různé pracovní postupy a přístupy svých žáků a poskytoval jim individuální pomoc a podporu, se nazývá vnitřní diferenciace. V rámci semináře získají účastníci vhled do různých metod vnitřní diferenciace, jako například diferenciace z hlediska náročnosti, rychlosti, objemu učiva, a to při zachování učebních cílů pro žáky. Zároveň si vyzkouší několik praktických aktivit, které mohou ve svých třídách uplatnit.

Carla Tkadlečková
Absolvovala obor rusistika a ruská literatura na Kazan State University v Rusku a Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy (Angličtina a anglická literatura, Němčina a německá literatura). Mimo pedagogickou činnost spolupracovala s Centrem pro zjišťování výsledků vzdělávání, školí pedagogy v rámci NIDV. V současnosti je učitelkou a ředitelkou české sekce v Německé škole v Praze. Studenti pod jejím vedením se opakovaně úspěšně účastní soutěže „Jugend debattiert“ nejen v ČR, ale i na mezinárodní úrovni. Získala mimo jiné Evropskou jazykovou cenu Label „Evropský učitel jazyků. Je autorkou učebnic Genau! a Chill out.


Přihlášení na seminář




Výše uvedené údaje budou použity pro registraci účastníka a pro zaslání organizačních informací o semináři. Více informací o zpracování osobních údajů naleznete na www.klett.cz/osobniudaje

* Vyplňte v případě, že se jedná o akreditovaný seminář.