Možnost využití odkazů zdarma skončila ke 30. 6. 2020.
V případě zájmu si můžete prohlédnou jednu vybranou lekci na webu příslušné série:

Interaktivní učebnice jsou běžně k prodeji na webu www.klett.cz. Zde rovněž naleznete více informací k dalším výukovým sadám.

Výuka během koronaviru

Vážení učitelé cizích jazyků,

jsme si vědomi, že tato nevšední doba přináší spoustu nových situací a výzev, s nimiž se musí školství, jednotliví učitelé, žáci i jejich rodiče vyrovnat. Rádi bychom vám vyšli co nejvíce vstříc, a proto jsme po dobu uzavření škol zpřístupnili co největší množství našich online materiálů bezplatně nejen pro učitele, ale také pro žáky, případně jejich rodiče.

Informace stále aktualizujeme a doplňujeme o další. Pokud níže nenaleznete materiály, které byste potřebovali, neváhejte se na nás prosím obrátit prostřednictvím e-mailu klett@klett.cz. Vyjdeme vám vstříc.

Aktualizace 25. 5. 2020: I když už jsou školy otevřené, docházky do nich využívá jen část žáků. Proto pro vás i nadále připravujeme materiály, které vám usnadní online výuku.

Jak postupovat?

Vyberte si jazyk, který vás zajímá pomocí tlačítka níže. Budete přesměrování na seznam článků s podklady k jednotlivým učebním sadám v daném jazyce.

Naše materiály můžete využít i v případě, že podle nich ještě neučíte nebo je neznáte. Máte zájem seznámit se s některou z našich výukových sad? Vyžádejte si vzorky zdarma na e-mailu klett@klett.cz.

Webináře

Nemáte ještě zkušenosti s našimi interaktivními učebnicemi? Chcete správně a efektivně pracovat s interaktivním portálem? Nebo byste rádi získali tipy pro současnou online výuku? To vše pro Vás připravujeme v rámci našich webinářů. Sledujte náš web, ať Vám nic neunikne.

MOŽNOST SPOJENÍ VÁS A VAŠICH ŽÁKŮ

Pomůžeme vám spojit se s vašimi žáky a vést výuku online pomocí programu ClickMeeting, který využíváme pro naše webináře. Výuku můžete realizovat v online místnosti, se žáky komunikovat, zadávat jim úkoly. I tato možnost je nabízena bezplatně. Máte-li zájem získat více informací, napište přímo na reditel@klett.cz.

Jak hodnotí podporu Klettu naši uživatelé?

Podle učebnice Bloggers učíme angličtinu v šestém a sedmém ročníku ZŠ. Interaktivní učebnice se nám osvědčuje v tomto náročném období, kdy kvůli pandemii probíhá pouze distanční výuka. Bez problémů jsme mohli navázat na školní výuku. Interaktivní učebnice jsou jednoduše přístupné, přehledné a uživatelsky velmi příjemné. Žáci se v nich bez problémů zvládají orientovat, sami si mohou pouštět videa, nahrávky textů a dělat si v učebnici i v pracovním sešitě interaktivní cvičení, u kterých mají okamžitou zpětnou vazbu. Navíc si podle svých možností sami volí různý stupeň obtížnosti. Díky interaktivní učebnici Bloggers má i naše výuka na dálku ucelenou koncepci.

Využiji příležitosti a dovolte mi poděkovat za interaktivní podporu, kterou nyní využívám pro práci se všemi skupinami 6. ročníku, protože tyto tři mám nyní na starosti. A dost mi to usnadňuje život, takže moc děkuji. Většina dětí v šestkách není úplně zdatná jak ve využívání technologií, tak i v samostudiu a Vaše materiály jsou pro ně opravdu tak akorát a nemusí jim rodiče pomáhat. Takže znovu moc děkuji. Opět jsem se přesvědčila o tom, že jsem se rozhodla dobře učebnici Bloggers vyzkoušet v praxi.

Naše škola používá v nouzovém režimu pro kontakt se žáky systém videokonferencí. Díky interaktivní podpoře Bloggers to však žádný nouzový režim není, výuka je pro účastníky plnohodnotná. Díky tomu, že žáci mají vše zdarma ještě doma, nic jim, kromě vzájemného kontaktu, nechybí.

Při výuce AJ ve škole používáme učebnice Bloggers 1 a 2 v pátém a šestém ročnících. Jsme velmi rádi, že nakladatelství Klett nabídlo naším žákům možnost plného využití interaktivní podpory Bloggers, a to zcela zdarma. Výuka jazyků obecně bez přítomnosti učitele je velmi problematická – učení se nové slovní zásobě či čtení textů bez vedení učitele nebo možnosti poslechnout si správnou výslovnost se při výuce cizího jazyka míjí účinkem. Možnost používat interaktivní učebnici a pracovní sešit v domácím prostředí pomáhá vyřešit tento problém a také značně usnadňuje práci učitelů při plánování distančního vzdělávání žáků. A nesmím opomenout ani to, že možnost učit se interaktivně je pro žáky samozřejmě atraktivnější.

Děkujeme za podporu!

S interaktivní verzí učebnic Bloggers běžně pracujeme ve škole. Některé děti ji používaly už dřív i při domácí přípravě. V nové situaci bylo potřeba zapojit i zbývající žáky, což chvilku trvalo, ale po pár dnech jsme mohli navázat na látku a pokračovat. Vyučování na dálku je náročné na čas i organizaci, ale s interaktivkou můžeme používat videa, poslechy i procvičování s kontrolou a pracovat tak celkem efektivně a rozhodně zábavně.

Pokud byste cokoliv potřebovali, jsme Vám plně k dispozici. Kontaktujte nás.