Můj domov, můj svět

Domov je váš osobní prostor, místo, ve kterém byste se měli cítit pohodlně a bezpečně. Vzhledem k tomu, kolik času doma strávíme, stojí za to investovat čas (a peníze), aby domov reflektoval naše potřeby. Letošní léto dává více než kdy před tím možnost věnovat se zútulnění našich domovů.

V běžném životě většina z nás zútulňování domova odkládá, protože nám to tak nějak vyhovuje, jak to je. Představte si ale, že byste měli svou nemovitost nabídnout k prodeji. Určitě byste se snažili udělat byt či dům pro kupce co nejatraktivnější a odstranit všechny, byť drobné, nedokonalosti – např. kapající kohoutek, rozbitou lampu, oprýskané zdi apod. Využijte toho, že letos trávíme více času doma a udělejte si svou domácnost atraktivnější a útulnější sami pro sebe.

Až zítra ráno vstanete, vyřešte nějakou drobnost, která vám nevyhovuje – např. vyměňte žárovku v lampě nebo si uspořádejte svou knihovnu. V příloze najdete cvičení, která vám pomůže uvědomit si, co byste v které místnosti chtěli zlepšit a jak to ideálně vyřešit.