Možnost využití odkazů zdarma skončila ke 30. 6. 2020.
V případě zájmu si můžete prohlédnou jednu vybranou lekci na webu příslušné série:

Interaktivní učebnice jsou běžně k prodeji na webu www.klett.cz.

Klett program pomoci učitelům německého jazyka na SŠ – 1. sada

Vážení učitelé německého jazyka,

ne každý žák má možnost využít online komunikaci se svým vyučujícím. Nejen pro tyto žáky – ale i pro jejich učitele – jsme připravili sérii didaktických materiálů pro procvičení německého jazyka, které můžete ihned použít pro domácí přípravu.

Materiály budou vycházet od konce dubna do konce května, resp. do opětovného otevření škol, v cca 10denním intervalu. Budou se skládat ze zadání pro žáky a klíče pro Vás, učitele. Všechny materiály jsme v rámci nouzového stavu uvolnili ke kopírování a šíření zdarma. Vycházejí z našich tištěných učebnic, nicméně jsou plně využitelné i pro ty, kteří podle nás nevyučují. Jako první téma jsme zvolili Jídlo z prvního dílu učebnice d.leicht.

Pro žáky

Všechny materiály pro žáky jsou ke stažení níže. Jednotlivé soubory lze žákům poslat např. e-mailem, příp. přes Bakaláře nebo jiný systém, který využíváte.

☞   materiály z učebnice s odpovídajícími cvičeními zde
☞   slovíčka a fráze zde
☞   přehled gramatiky zde
☞   příslušné poslechy v mp3 zde
☞   nová online cvičení na téma jídlo zde

Pro vyučující

Materiály pro vyučující jsou rovněž ke stažení: řešení a transkripce zde, příslušné pokyny zde, doplňkové materiály, které můžete, ale nemusíte využít zde.

Pokud vás dvojstránka z učebnice d.leicht zaujala a máte zájem prohlédnout si celou učební sadu, vyžádejte si na e-mailu klett@klett.cz

☞   buď celou 4dílnou sadu od úrovně A1 do B1.1 zdarma na 30denní zapůjčení,
☞   nebo pouze první díl, který vám rádi dodáme zdarma.

Anebo si projděte kompletní lekci na téma Essen v interaktivní podobě zde.