Trochu netradiční recept na zvládnutí karantény

Zhruba tři týdny už trávíme doma. Pracujeme na home officu, omezili jsme pohyb venku na minimum a čas trávíme v podstatě jen s našimi blízkými. To může přinášet mnoho hezkých, ale i náročných okamžiků. A proto dnes přinášíme pár, možná i netradičních, způsobů, jak rychle zklidnit mysl a „vypustit páru“.

1) Dýchejte a počítejte

Dýchejte zhluboka a dlouze a své nádechy a výdechy si počítejte. Nejprve si v duchu počítejte od 1 do 10, pak od 10 k 1 a nakonec znovu od 1 do 10. Celkem tedy uděláte 30 nádechů a výdechů. Pokud jste byli před tímto cvičením naštvaní, na konci si už možná ani nebudete pamatovat proč.

2) Rýmujte

Pokud vás nějaká situace opravdu štve, zkuste si ji nahlas převést do nějaké rýmovačky a trochu odlehčit. Např. „Na zemi vidím samou ponožku, mám pocit, že mám doma stonožku. Nervy na pochodu mám, tak čokoládu si dám. Děti už se ke mě derou, ty jejich hádky mě už vážně s…“ U některých slov si budete hlavu rýmem lámat tak dlouho, že vás přestane trápit vše okolo.

3) Vyfuňte to

Možná se nedostanete nyní ven a nemáte možnost si jít zaběhat, ale i doma se můžete pěkně zadýchat, rozproudit energii v těle a vypustit napětí z těla. Zkuste dřepy s výskokem nebo angličáky a opakujte dle potřeby. To budou kondička na konci nouzového stavu. 🙂

4) Využijte pračku

Tentokrát ovšem ne k praní. Věděli jste, že buben pračky dokáže pohltit hluk? Pokud máte pocit, že potřebujete vypustit páru a ze všeho se vykřičet, tak si klekněte k pračce, strčte hlavu do bubnu a zakřičte si, co hrdlo ráčí. Možná vás vztek přejde už ve chvíli, kdy budete strkat hlavu do pračky. 😀