Přinášíme nápady. Sdílíme zkušenosti.

Klett Klett blog Klett Akreditované webináře NJ

Akreditované webináře NJ
19.10.2020

Webináře jsou akreditované MŠMT v systému DVPP. Pro získání osvědčení je zapotřebí absolvovat obě části kurzu. Cena akreditovaného webináře je 490 Kč.

Hry pro každou situaci

1. část (Gramatické hry + Hry na slovní zásobu) 04.11.2020 16:00 - 17.30
Mgr. Klára Jansová
V první části akreditovaného webináře nejprve lektorka seznámí účastníky s hrami, s jejichž pomocí lze procvičit a upevnit gramatickou látku, např. členy, minulý čas, tvorbu otázek, slovosled aj. Účastníci si některé hry sami vyzkouší a budou tak moci sami posoudit, které hry jsou pro jejich žáky nejvhodnější.
Poté se účastníci seznámí s hrami, s jejichž pomocí lze procvičovat a upevňovat slovní zásobu. Některé hry si opět účastníci budou moci sami vyzkoušet.
 
2. část (Hry na podporu osvojení „chunks“ + Společenské hry) 18.11.2020 16:00 - 17.30
Mgr. Klára Jansová
V druhé části akreditovaného webináře lektorka nejprve představí práci s pevnými vazbami (tzv. chunks), která nachází stále více své místo ve výuce německého jazyka. Cílem této práce (a her, které budou účastníkům představeny) je automatizace pevných vazeb. Účastníci tak během webináře získají tipy na konkrétní hry i návod, jak a kdy takové hry do výuky nasadit. Poté lektorka účastníkům představí adaptované společenské hry, které lze realizovat ve výuce němčiny. Účastníci se také seznámí s různými deskovými hrami, které lze taktéž využít při výuce.

Na oba termíny akreditovaného webináře se stačí přihlásit pouze jednou ZDE.

Symbaloo a Padlet

1. část (Symbaloo) 10.11.2020 17:00 - 18.30
Mgr. Petra Moskva
Symbaloo je interaktivní nástroj, pomocí kterého si můžeme zorganizovat to nejlepší na síti. Uživatel má tak všechny oblíbené stránky hned po ruce. Díky aktivnímu kontu se lze dostat ke všemu z jakéhokoliv přístroje (počítač, tablet, smartphone) a také s ostatními sdílet online materiály. Během tohoto webináře se účastníci s tímto interaktivním nástrojem krok za krokem seznámí, zjistí, jak tento nástroj funguje, naučí se s ním pracovat a především zjistí, jak jej lze využít efektivně ve výuce NJ. 
 
2. část (Padlet) 24.11.2020 17:00 - 18.30
Mgr. Petra Moskva
Padlet je velmi praktický nástroj, který umožňuje sdílení textů, obrázků, odkazů celé třídě, vytváření portfolií a taktéž nástroj pro výstupy projektů. Během webináře se účastníci s tímto nástrojem seznámí a naučí se s ním na základě konkrétních příkladů a úkolů pracovat. Důraz je opět kladen na praktické využití tohoto nástroje ve výuce německého jazyka, které bude demonstrováno na základě konkrétních situací a cílů, které mají být splněny. 

Na oba termíny akreditovaného webináře se stačí přihlásit pouze jednou ZDE.

Reálie D-A-CH online

1. část (Reálie německy mluvících zemí ve výuce NJ) 01.12.2020 17:00 - 18.30
Mgr. Petra Moskva
Jak učit reálie německy mluvících zemí online? Účastníci se během první části tohoto akreditovaného webináře seznámí nejprve s praktickými možnostmi, jak využít nové ICT nástroje k výuce reálií, získají konkrétní příklady webových stránek, které je možné při výuce použít. Cílem tohoto prakticky orientovaného webináře (videa, aktuální webové odkazy, online PL, Kahoot aj.) je zaměřit se na využití těchto nástrojů také pro různé miniprojekty s aktivní účastí žáků.

2. část (Hry a kvízy ve výuce německy mluvících zemí) 15.12.2020 17:00 - 18.30
Mgr. Petra Moskva
Na internetu existuje nepřeberné množství materiálů vztahujících se k reáliím, které je možné ve výuce německého jazyka použít. Během webináře se účastníci seznámí s jednoduchými online hrami a interaktivními kvízy, které lze se žáky hrát na interaktivní tabuli nebo na ostatních digitálních zařízeních (smartphone, tablet, počítač atd.). Obdrží konkrétní tipy (v podobě odkazů) na vyzkoušené a osvědčené hry, sami si hry a kvízy vyzkouší, dostanou tipy, jak a kdy takové hry a kvízy v hodině nasadit a v neposlední řadě se budou moci s ostatními účastníky podělit o nápady a zkušenosti s hrami a kvízy, které sami ve výuce používají.

Na oba termíny akreditovaného webináře se stačí přihlásit pouze jednou ZDE.

Písně ve výuce německého jazyka

1. část (Písně ve výuce německého jazyka) 05.01.2021 17:00 - 18.30
Mgr. Petra Moskva
Hudba a jazyk patří neodmyslitelně k sobě. Rytmus, tempo, výška tónů, zabarvení hlasu atd., tím vším lze vyjádřit různé emoce. Hudba je totiž tím, co nás všechny spojuje. Během první části akreditovaného webináře se účastníci seznámí s tím, jak efektivně využít hudbu a píseň v hodinách německého jazyka, seznámí se s vhodnými aktivitami před, během a po poslechu dané písně, s doplňkovými aktivitami a využitím hudebních klipů z oblíbeného internetového serveru YouTube včetně zajímavých didaktických tipů a podnětů. Dále budou představeny nejlepší hudební blogy vhodné do výuky německého jazyka. Účastníci získají užitečné odkazy a informace o pracovních listech s didaktizujícím materiálem včetně praktických ukázek konkrétních hudebních interpretů z německy mluvících zemí.

2. část (Lyricstraining) 19.01.2021 17:00 - 18.30
Mgr. Petra Moskva
Druhá část akreditovaného webináře je určena pro učitele, kteří v hodinách německého jazyka rádi zpívají, popř. naopak jen poslouchají a sledují oblíbený hudební klip. Lze jej totiž ještě vylepšit o interaktivní úkoly a úspěch je pak 100% zaručen. Ve webináři se účastníci seznámí s danou aplikací, se všemi jejími funkcemi, ale především získají praktické tipy do (nejen) online výuky, kdy a jakým způsobem je možné tuto aplikaci využít.

Na oba termíny akreditovaného webináře se stačí přihlásit pouze jednou ZDE.