Přinášíme nápady. Sdílíme zkušenosti.

Klett Klett blog Klett Webináře NJ

Webináře NJ
18.9.2020

Akreditovaný webinář

Učíme online - 1. část akreditovaného webináře  6. 10. 17:00-18:30

Mgr. Petra Moskva

Účastníci webináře se seznámí s náměty a nápady, jak vést online výuku (struktura online hodiny, specifika online výuky), jakým způsobem komunikovat se žáky (zprávy, e-maily, videohovory), jak používat nástěnky, dokumenty a vhodné výukové zdroje pro výuku němčiny při distanční výuce. Účastníci obdrží konkrétní odkazy na zajímavé výukové zdroje a dokumenty, díky formátu webináře si tyto zdroje a dokumenty budou moci společně s lektorkou ihned prohlédnout a vyměnit si nápady a případné zkušenosti, jakým způsobem s těmito zdroji a dokumenty pracovat. V neposlední řadě budou účastníci seznámeni s možnostmi, jak a jaké (forma, cíle) zadávat domácí úkoly a následně je kontrolovat a využít v další výuce.

Učíme online - 2. část akreditovaného webináře  20. 10. 17:00-18:30

Mgr. Petra Moskva

Téměř každý pedagog se během své praxe setkal s nějakým školním online informačním systémem. Ale jak vést výuku v případě nutnosti distanční výuky, aby byla maximálně interaktivní a efektivní? Účastníci se seznámí s různými nástroji (mj. Moodle, Google Classroom, Learning Management System, Skype, Zoom), které mohou v takovém případě použít, a především způsobem, jak je využít. Účastníci se také seznámí s webovým portálem GI EDDU, na kterém mohou najít materiály a podklady k prohloubení ICT kompetencí žáků (rešerše, miniprojekty ve výuce atd.).

Na oba termíny akreditovaného webináře se stačí přihlásit pouze jednou ZDE.

 

Neakreditované webináře:

Apps und Tools im Unterricht 8. 10. 17:00-18:00

Mgr. Milina Muzikářová

Existuje viac ako 2,5 milióna aplikácií. A to je tiež niečo pre nás, učiteľov, žiakov a samozrejme pre učenie sa cudzieho jazyka. Mnoho z týchto aplikácií sa dajú skvele využiť vo vyučovaní DaF. Môžeme tým našich žiakov motivovať a aktivovať ich k lepšiemu výkonu. Na webinári vám predstavíme množstvo aplikácií, ktoré môžete využiť pri príprave projektu, opakovaní slovnej zásoby, či gramatiky. Alebo len pre spestrenie atmosféry na vyučovaní. Vyskúšate si aplikácie ako Padlet, Kahoot, Word Clouds a iné moderné spôsoby, ako si spestriť vyučovanie.

Přihlásit se můžete ZDE.

 

Online digitální nástroje pro vytváření pracovních listů  13. 10. 17:00-18:00

Mgr. Petra Moskva

Během webináře se účastníci seznámí s efektivními nástroji pro tvorbu různých pomůcek a pracovních listů do hodin německého jazyka. Tyto nástroje mají velkou výhodu – jsou vždy po ruce, protože jsou online. Během webináře účastníci získají tipy na konkrétní stránky, které jim tvorbu jednoduchých pracovních listů s křížovkami, osmisměrkami, pexesy, dominy, triminy apod. významně usnadní.

Přihlásit se můžete ZDE.

 

Jak na portál derdiedaf.com aneb Doplňkové materiály pro výuku 21. 10. 17:00-18:00

Mgr. Klára Jansová

Během webináře se účastníci seznámí s portálem derdiedaf.com, na kterém naleznou nepřeberné množství materiálů (textů, aktivit, obrazových materiálů, nástroje pro určování jazykové úrovně textů, metodických tipů apod.) vhodných pro výuku německého jazyka. Lektorka účastníky provede registrací, přihlášením a představí jednotlivé sekce, které na portálu jsou a které mohou účastníci ihned využívat.

Přihlásit se můžete ZDE.